Известие

Collapse
No announcement yet.

155 1.8 - проблем с работа на бензин

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• 155 1.8 - проблем с работа на бензин

Имам проблем с алфа 155 1.8 т Колата е с метанова уредба .При работа на бензин пали много трудно и работи неравномерно.Сменена е бензеновата помпа и инжекторите са почистени.Някой може ли да ми каже дали проблема е в ламда сондата защото ми казаха че тя не влияе при палене на двигателя.На метан колата работи добре

Ламбдата може да не влияе много при палене, но е доста важна при работата на мотора... Другото, което може да се провери, е дали от някъде двигателя на смуче въздух (сцепени маркучи например).
    По принцип добрата диагностика помага много в тия случаи.
    155 MY.95 Sport - 2.0 TS 8v (ressurected by Теодор & Токича)
    Fan Club Alfa Romeo 155 - Bulgaria

Comment

Само ако решиш да сменяш ламбда сонда, внимавай с "майсторите", защото оня ден един така ме ядоса, като се опита да ме пързоли, гледайки ме, че съм жена, което май е нормално за повечето"майстори".Само дето пропуска един факт, че аз си познавам колата малко повече, отколкото той е пипал алфи през живота си.
      Та нося аз една оригинална ламбда сонда точно за моя модел 2.0 TS 8V, която е партинден номер 0258003301 и той твърди, че тази ламбда сонда не е за мойта кола, защото била с 2 букси, пък за мойта трябва с 1 букса.
      И спорихме половин час и не можах да го убедя, но то няма и смисъл.А з твойта,ако е 8V 1.8, номера е абсолютно същия като за 2.0, а за 16V е 0258003772.
      Успех!

Аlfa e passione - 155 2.0 SUPER 143bhp '94 / ex 33 1.3 iEL 90bhp '93 & 1.5 iE 105bhp '91
      Втора национална среща на 155

Comment

Може да е от Регулатора за налягане горивото .
        sigpicAlfa 155 2.0 16v

Comment

Working...
        X